Rafting az Aranyoson

Mit kell tudni a raftingrol?

Kétszemélyes kenukkal indulunk a kb. 8 km útra az Aranyoson és végig ott vannak velünk a kísérők, akik segitenek, irányítanak. Nem szükséges előzetes tapasztalat, akár kezdők is ügyesen tudják teljesíteni a túrát. Viszont legyél kezdő vagy haladó mindenképpen élvezni fogod! A tevékenységre 4 órát kell rászánni. Erőfeszítés: könnyű, közepes.

A túrán fotó és videóanyag készül, amit akár helyben fel is lehet másolni valamilyen adathordozóra, vagy a fesztivál után a megadott e-mail címre elküldünk.

Mit kell vinni egy rafting túrára?

Arra kell számítani, hogy vizesek leszünk, csereruhát, törölközőt kell hozni. A szervezők biztosítják a teljes felszerlést – neoprén ruha, mentőmellény, sisak sőt még a szállítás is benne van a videóanyagok mellett a csomagban.

A ruhaosztásra már fürdőruhában gyere, minden más felszerelést (neoprén ruha, neoprén cipő, sisak, mentőmellény) mi biztosítunk.

Fogunk fázni? Hideg a víz?

A neoprén ruhát arra tervezték, hogy melegen tartson a vízben. A neoprén ruhába esetlegesen bejutó víz egy vékony réteget képez a tested és a ruha között. Ezt a vékony vízréteget a tested felmelegítí, így tovább tudsz komfortosan a vízben maradni. Ennek megfelelően a neoprén ruhát nem arra tervezték, hogy tökéletesen szárazon tarson viszont nem kell attól tartani,hogy kocsonyává fagyunk még kora tavasszal sem. Nyáron meg kifejezetten melegnek bizonyul, ezért sokan nem is veszik fel.

Mennyire veszélyes a rafting?

Ez elsősorban a folyószakaszok nehézségi szintjétől függ, amit a White Water skálán mérnek I-IV-ig.

Az Aranyos nehézségi szintje I.

Van egy kis kiképzés, gyakorlás az elején úgyhogy aki még soha nem próbálta az is könnyen elsajátíthatja az alapszintű ismereteket.

Mennyire könnyű beborulni a vízbe egy rafting túrán? Sokan borulnak?

A borulás valószínűsége attól függ, hogy mennyi gyakorlatod van, alacsony, vagy magas a vízállás, illetve betartod-e az ismertetett biztonsági szabályokat.

A szezon elején a folyók vize megduzzad, sodrása erősebb, tehát izgalmasabb ebben az időszakban evezni. Később levonul a víztöbblet, akkor már nyugodtabbak a hullámok- tehát az időszak megválasztása sem utolsó szempont.

Természetesen előfordulhatnak borulások, amik fokozzák az izgalmakat, olykor viszont megesik, hogy kifejezetten élményszámba mennek.

Hány éves kortól lehet raftingolni?

Rafting túráink már egész kis gyerekek számára is végigevezhetőek, hiszen a gyerekek minden esetben felnőttel lesznek összeültetve egy kenuban.

Várunk!

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
Instagram